Otobüs Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Otobüs Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilet 22.03.2018 2812

Ülkemizde şehirler arası ulaşımda çoğunlukla kara yolu kullanılmaktadır. Gerek ekonomik olması, gerekse daha güvenli ve konforlu olması bunda etken. Bu kadar sık kullanılan otobüslerde rahat ve konforlu yolculuk hepimizin hakkı. Otobüs bileti alma aşamasından gideceğimiz yere ulaşıncaya kadar bir dizi dikkat etmemiz gereken şey var. İşte bu sebeple öncelikle otobüs bileti alırken nelere dikkat etmeliyiz şöyle bir derledik;

1- Bileti alırken gideceğiniz yeri seçmek

Çok basit bir uyarı gibi gelebilir ancak özellikle internet üzerinden yapılan bilet alımlarında en kritik hatalardan biridir “gidilecek yer” seçimi. İsim benzerliği olan şehirlerin yanı sıra (izmit – izmir gibi), güzergahın ters girilmesi de oldukça karşılaştığımız bir durum. Örn: Arama motoruna İstanbul-İzmir yerine İzmir-İstanbul yazmak gibi. Böyle bir yanlışlık sonrasında otogara İstanbul’daki otogara gittiğinizde otobüse binemediğiniz gibi biletiniz de İzmir’den İstanbul’a olacağı için yanacaktır.

2- Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız mutlaka araştırın

Bilmediğiniz bir şehre turistik amaçla gidiyorsunuz ve kara yolu ile seyahat edeceksiniz. İşte bu noktada gideceğiniz şehre giden otobüs firmalarını, şehrin otogarını, otogardan şehir merkezine servis yada başka bir ulaşım aracı olup olmadığını mutlaka araştırmalısınız. Aksi halde sıkıntı yaşamanız muhtemel. Özellikle otobüs firması çok önemli. Güzergah üzerinde birçok noktaya uğrayabilir ve yolculuğunuz uzayabilir.

3- Biletiniz cam kenarı mı koridor mu olacak?

Yolculuğunuz uzun sürecek bir güzergahtaysa cam kenarı almanızda fayda vardır. Böylece yolculuk sırasında rahatça uyuyabilir, manzarayı seyrederek yolculuk yapabilirsiniz. Tabiiki bu seçim kişisel birşeydir. Koridor tarafında seyahat etmeyi seviyorsanız da seçiminiz bu yönde olmalı. Bu aşamada önemli olan özellikle internetten biletinizi alıyorsanız seçimi doğru yapmanız. Eğer direk ofisten alıyorsanız bilet satıcısına isteğinizi mutlaka bildirin.

4- Güneşin geliş açısı hesaplanabilir

Seyahatlerde sıkça rastlanılan ve özellikle yaz aylarına denk geliyorsa sıkıntı yaratabilen bir durum güneş ışığının direkt olarak saatlerce üzerinize vurması. Bu sebeple otobüs bileti almadan önce gideceğiniz güzergahın yönünü belirlemek ve ona göre sağdan mı yoksa soldan mı alacağınıza karar vermeniz gerekir.

5- Bilet almadan önce fiyatları mutlaka karşılaştırın

Daha öncede bahsetmiştik, otobüs bileti fiyatları firmadan firmaya, sefer saatine göre yada aracın konforuna göre değişiklik gösterebiliyor. Tek tek tüm firmaları karşılaştırmanız saatlerinizi alacaktır. Ancak internette yer alan bilet arama motorlarını kullanarak saniyeler içinde tüm firmaları ve fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Biletly.com size 180’den fazla otobüs firmasını karşılaştırma imkanı sunar…

6- Sahte otobüs firmalarına dikkat edin

Maalesef her konuda olduğu gibi bu konuda da sahte firmalar özellikle büyük şehirlerde mevcut Bu sebeple bilet alırken mutlaka güvenilir yerlerden, bildiğiniz marka ve ofislerden almakta yarar var. Eğer internetten alacaksanız ki burası çok önemli mutlaka güvenilir sitelerden alışveriş yapın.  Böylece sorunsuz bir yolculuk geçirir, paranızı riske atmamış olursunuz.

iyi yolculuklar…